7.12.11

Potlodentest

De Blackwings zijn binnen! En na alle mooie verhalen moeten wij natuurlijk wel een testje doen. Achterin een laatje vonden wij nog een half uitgekauwde HEMA HB potlood, perfect. Let the games begin!

Er zijn dus twee typen Blackwing: Blackwing en Blackwing 602.
De 'gewone' Blackwing is zachter (B2 - B4) en is donkerder. Het is geschikt om mee te schrijven, maar dan moet je wel vaker slijpen. Het is meer een schetspotlood, je kunt er prachtige gradaties mee maken. Ondanks het zo donker is smeert het minder uit dan een goedkope HEMA potlood.


De Blackwing 602 is oorspronkelijk gemaakt voor stenograven. Een echt schrijfpotlood. Het voelt ook harder aan dan de Blackwing. Het ligt meer bovenop het papier en glijdt makkelijk weg. 
De Blackwings hebben een grotere metale gumhouder dan normale potloden, waardoor er meer gewicht aan het einde zit, dit extra beetje gewicht voelt prettig in de hand.

We hebben de Blackwings vergeleken met een Golden Bear en HEMA potlood.  
De Golden Bear is een HB potlood geproduceerd door hetzelfde bedrijf als de Blackwing en beiden potloden zijn vervaardigd uit hout van de Californische riviercipres (Incense Cedar). Grote verschillen zijn de vorm en stift. De Golden Bear is driehoekig, wat erg prettig in de hand ligt. Het schrijft niet fluweelachtigzacht zoals de Blackwings, maar zoals een goede HB potlood. Eentje die een effe grijze kleur achterlaat en niet krast of stroef aanvoelt.
Dan de HEMA HB potlood, het eerste wat opvalt is het geluid, het klinkt opvallend aanwezig, een beetje als; ffft ffft ffft. Vergeleken met de eerste drie potloden voelt het stroef een beetje plakkerig zelfs. Het is een ronde potlood, die geregeld van het bureau afrolt, vandaar dat het vaker in iemands mond heeft gezeten dan andere potloden...

Conclusie:
De Blackwings zijn superieur in zowel materiaal, ontwerp als schrijfgenot. Het is een potlood voor volwassenen, niet peuters, kleuters en ander minderjarigen.

Golden Bear HB: is gewoon een goede HB potlood, je kunt er makkelijk een paar uur mee schrijven.

HEMA HB is goedkoop (€0,13 per stuk) en prima om boodschappenlijstjes mee te maken, maar verder is er geen lol aan.


Ondanks de zachte stift smeert de Blackwing niet meer dan een gewone HB potlood.

Slijpsel van HEMA potlood. Niet mogelijk een mooie sliert te maken, poreus splinterachtig hout.

Slijpsel Palomino Blackwing; Incense Cedar - licht en compact, ruikt ook lekkerNo comments:

Post a Comment